Препоръчително е децата с хронични заболявания да се ваксинират срещу грип

...
Препоръчително е децата с хронични заболявания да се ваксинират срещу грип
Коментари Харесай

Пулмолог: Препоръчително е децата с хронични заболявания да се ваксинират срещу грип |

Препоръчително е децата с хронични болести да се имунизират против грип преди началото на есенно-зимните инфекции. Това сподели по Българска национална телевизия доцент Елена Георгиева, детски пулмолог и шеф на детското поделение в  УМБАЛ " Софиямед ".

" Знае се, че през есенно-зимния сезон е времето на имунизациите - това е единият вид за отбрана. Другият е грижата за имунитета, който би трябвало да съпътства децата през целия им живот, а освен наесен, когато пристигна сезонът и те би трябвало да тръгнат на детска градина или на учебно заведение ", уточни тя.

Доц. Георгиева означи, че грижата за имунитета включва вярно хранене, спортуване, а също и лекарства, които укрепват имунитета. В международен мащаб се следи дефицит на витамин Д. Приемът на витамини е потребен в същото време на годината, само че не трябва да се прекалява с него. Той би трябвало да се реализира под контрола на персоналния доктор, който следи детето, посочи пулмоложката.

Акцентът се слага върху храненето в неговото многообразие, акцентира още тя.

Струпването на доста хора постоянно крие опасности в сегашната конюнктура. Общопрактикуващите лекари обаче са планували тези условия и потокът на децата ще бъде проведен по този начин, че да няма много хора пред кабинетите заради набавянето на нужните документи преди началото на образователната година, добави лекарката.

Доц. Георгиева предложи родителите да следят децата си и когато се появят респираторни признаци да се извърнат към лекарите, защото самолечението в сегашната обстановка е извънредно неуместно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР